Információk, érdekességek, tanácsok és felhívások képzőknek és képzésben résztvevőknek

Elérhető a 2016/2017-es tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntés!

2015/11/05. - írta: TudásMinta

Miért fontos?

A szakmaszerkezeti döntés, az adott tanévre (lentebb a 2016/2017-es tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntés linkjét találja meg) vonatkozóan, az iskolarendszerben oktatható hiányszakmákat határozza meg, beletekintve arra kapunk választ, hogy az egyes megyék és fenntartók mely szakmákban kapnak államilag támogatott korlátlan vagy meghatározott számú helyet. A szakmaszerkezeti döntés határozza meg tehát, hogy melyek azok a szakmák, amelyek indíthatóak iskolarendszerben, nappali tagozaton, intézményenként és a támogatás mértékét illetően.

 

Kinek fontos?

Röviden: mindenkinek.

A tanulóknak, akiknek a szakmaszerkezeti döntésnek megfelelően szakmánként és tanulmányi eredményenként eltérő ösztöndíj is jár, valamint lényegében meghatározza, mit tud iskolarendszerű képzésben tanulni a tanulni vágyó fiatal, és azt hol teheti meg (hiszen nem minden szakma tanulható minden iskolában, továbbá nem minden intézmény indíthat azonos számban képzéseket).

A gazdálkodó szervezeteknek, ők a lehívható normatívára vonatkozóan kapnak fontos információkat.

A felnőttképzőknek, akik e tábla alapján látják, melyek azok a képzések amelyek nem támogatottak, így tervezni tudnak arra vonatkozóan, hogy milyen képzéseket szervezzenek (például olyan “divat-képzések”  szervezése, amelyekre bár igény van, az állam azonban nem támogatja iskolarendszerben történő oktatását, vagy olyan korlátozott számban érhető el a képzés, amely mellett szükség lehet a felnőttképzők kínálatára is az adott szakmából).

 

A 2016/2017 szakmaszerkezeti döntést pedig itt éri el: http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK15149.pdf

 

Felnőttképző, és esetleg a szakmaszerkezti döntés átolvasását követően hiányát érzi egy szakmának, amelyet szívesen oktatna? Forduljon hozzánk bizalommal, segítünk az engedélyeztetésében és a képzés lefolytatásában is!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzesitanacsadas.blog.hu/api/trackback/id/tr648052404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása